Wymiana przednich głośników Octavia I radio symphony
Witam serdecznie wszystkich , szukałem w internecie , na forach ale niestety nie znalazłem rozwiązania dla mnie
Otóż chciałbym wymienić głośniki przednie w Octavii I i nie wiem na jakie ponieważ oryginalny głośnik ma 30W średnica głośnika 16.7cm , a moje radio ma moc na wyjściu (Radio Symphony 4x26W)
Nie wiem jakie głośniki kupić
Znalazłem głośniki Głośniki HERTZ DCX 165 120W 60W RMS i nie wiem czy będą dobre .
Czy był ktoś już w mojej sytuacji i może mi pomóc? Z góry dziękuje
Szheyk, Pierwsza najważniejsza sprawa,w sumie dwie.Wygłusz drzwi,daj dystanse mdf a na radiu symphony i fabrycznych głośnikach bedziesz miał jak w filharmonii.Wiem bo sam to u siebie robiłem.Zmieniając głośniki nic nie uzyskasz bez wspomnianych przeróbek. Poczytaj na ten temat na forum to sie przekonasz że mam racje.
Obecne głośniczki że tak powiem "pierdzą " o dystansach jak najbardziej pomyślałem .
Ale chce wymienić głosniki i nie wiem na jakie , by nie wstawić takich aby radio nie pociągnęło . Niestety nie posiada one za dużej mocy na wyjściu.
Szheyk, To może tak ci podpowiem.Wygłusz drzwi,daj dystanse mdf i głośniki te co masz.Zobaczysz efekt i sie zastanowisz.Jak nie będzie ci pasować to same głośniki wymienisz demontując ino maskownice głośnika.I wtedy sie możesz rozpytywać jakie ewentualnie dać.Jeszcze ci podpowiem że ja u siebie głośniki wysokotonowe(gwizdki) zakładałem z golfa 4,lepszy dają dzwięk
Komentarz