Wymiana przednich głośników Octavia I radio symphony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szheyk
    Classic
    • 2018
    • 0

diablojarek, jaka robota :?:
    Chyba kosmetyka :P :diabelski_usmiech
  • Szheyk
    Classic
    • 2014
    • 2

Witam serdecznie wszystkich , szukałem w internecie , na forach ale niestety nie znalazłem rozwiązania dla mnie
    Otóż chciałbym wymienić głośniki przednie w Octavii I i nie wiem na jakie ponieważ oryginalny głośnik ma 30W średnica głośnika 16.7cm , a moje radio ma moc na wyjściu (Radio Symphony 4x26W)
    Nie wiem jakie głośniki kupić
    Znalazłem głośniki Głośniki HERTZ DCX 165 120W 60W RMS i nie wiem czy będą dobre .
    Czy był ktoś już w mojej sytuacji i może mi pomóc? Z góry dziękuje

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Szheyk, Pierwsza najważniejsza sprawa,w sumie dwie.Wygłusz drzwi,daj dystanse mdf a na radiu symphony i fabrycznych głośnikach bedziesz miał jak w filharmonii.Wiem bo sam to u siebie robiłem.Zmieniając głośniki nic nie uzyskasz bez wspomnianych przeróbek. Poczytaj na ten temat na forum to sie przekonasz że mam racje.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Szheyk
        Classic
        • 2014
        • 2

Obecne głośniczki że tak powiem "pierdzą " o dystansach jak najbardziej pomyślałem .
        Ale chce wymienić głosniki i nie wiem na jakie , by nie wstawić takich aby radio nie pociągnęło . Niestety nie posiada one za dużej mocy na wyjściu.

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Szheyk, To może tak ci podpowiem.Wygłusz drzwi,daj dystanse mdf i głośniki te co masz.Zobaczysz efekt i sie zastanowisz.Jak nie będzie ci pasować to same głośniki wymienisz demontując ino maskownice głośnika.I wtedy sie możesz rozpytywać jakie ewentualnie dać.Jeszcze ci podpowiem że ja u siebie głośniki wysokotonowe(gwizdki) zakładałem z golfa 4,lepszy dają dzwięk
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...